Om oss

 

TOMAS

 

Jag skaffade min första retriever 1988, en golden retriever, och i och med detta väcktes mitt intresse för att arbeta med hund. Därefter kom det in några golden retrievers till för att sedan enbart vara jaktlabradorer i huset. Min första jaktchampion var en tik från kennel Rockdove’s som hette Rockdove’s Holly, kallad ”Mimmi”. En härlig och hårt arbetande tik som jag lärde mig mycket av. 2005 importerade jag min första labradorhane från Skottland, från Billy Steel Jr. Det visade sig vara ett lyckokast. Hillus Drake, kallad ”Scotty”, har imponerat stort genom åren både i Sverige och internationellt på A-, B- och C-prov. I dag är han 12 år och har många barn och barnbarn varav många har blivit jaktchampions på B-prov och A-prov. Jag meriterar mina hundar på A-, B- och C-prov och har startat en del på internationella working tests och A-prov.   En hel del kurser har jag gått genom åren för både svenska och utländska instruktörer och jag håller själv träningar och kurser. 

Under 2016 påbörjade jag en utbildning till att bli domare inom Jaktretrieverklubben (JRK) för deras A-prov. Då det är en så stor efterfrågan på att starta på A-prov inom SSRK, och därmed svårt att komma med på dessa prov, så ser jag det som ett utmärkt komplement att även vara med i JRK.

 

MADELEINE

 

Mitt stora intresse har alltid varit djur och särskilt hundar. Min första retriever kunde jag skaffa 1988, en golden retriever, då jag flyttade till villa från lägenhet. Sedan dess har jag alltid haft hund/ar. Ytterligare en golden retriever kom till familjen och därefter följde en lång rad jaktlabradorer genom åren. Idag har jag två labbehanar, en på sex år och en på sex månader och min man har sex stycken. Efter bara något år kom jag in på jakt och jaktträning, till en början med våra jaktgoldens och därefter med våra labradorer. 

Idag prövar jag mina hundar på A, B och C-prov för att meritera hundarna inom alla dessa grenar. Alla våra hundar används vid praktisk jakt under säsong.

Jag är utbildad steward för A-proven inom SSRK och jag hjälper även till vid kurserna som min man Tomas ordnar.

 

 

 

 

 

 

 

Madeleine Flodin & Tomas Söderström