Kurser & träningar

 

 

2018

 

                                   

David Logan                                                                 Ally Kennedy

 

RETRIEVERTRÄNINGSDAG DEN 30 JUNI MED DAVID LOGAN OCH ALLY KENNEDY FRÅN SKOTTLAND

Vi har bjudit hit de framgångsrika retrievertränarna David Logan och Ally Kennedy från Skottland för en träningsdag lördagen den 30 juni i anslutning till att de kommer hit för att döma ett working test Open Stake som arrangeras av Swedish Gundog League (SGL).

David Logan, endast 25 år gammal, är redan Panel B domare och tävlar mycket och framgångsrikt samt dömer working tests och field trials regelbundet hemma i Storbritannien. Bl.a. kom han 2:a på IGL Retriever Championship 2016 med sin duktiga och välmeriterade Devonvale Shadow.

Ally Kennedy är Panel A domare och startar framgångsrikt på field trials hemma i Skottland och England samt dömer en hel del working tests och field trials. Han började som domare redan 2007. Hans duktiga FTCH Hazelton Ashie kvalificerade sig fyra år i rad (2013-2016) till the Scottish team och blev Top Scottish Dog på CLA Game Fair 2013.

Träningsdagen kommer att hållas utanför Stallarholmen.

David och Ally kommer att hålla i varsin träningsgrupp om max 8 hundar vardera. Den ena gruppen är på ökl-nivå (Novice) och den andra gruppen på ekl-nivå (Open) beroende på nivån på hundarna som anmäls.

Är kursen fullbelagd eller din hund är lite för ung går det bra att komma som åhörare.

Maila madeleine.flodin@scania.com för mer information och anmälan. Anmälan före den 1 mars!

 

 

WALK-UP TRÄNINGAR MED BEDÖMNING KOMMER ATT ORDNAS UNDER VÅREN

Träningar kommer att ordnas för hundar på två nivåer, Novice (ökl) och Open (Ekl). Att bara gå på linje och skjuta apporter är i och för sig roligt men för att göra walk-up träningen riktigt givande så kommer vi se till att skicka hundarna rätt enligt regelverket, värdera apporterna och på det sättet förbereda er på vad som krävs på ett prov och hur det går till.

Efteråt diskuteras apporterna och bedömningen för att öka kunskapen och förståelsen för vad som händer på linjen.

Datum för dessa träningar kommer att läggas ut här och på Scottmoor Gundogs FB-sida.